Bistro på danska

Klassisk fransk bistro-känsla med överraskande inslag. Københavns Møbelsnedkeri har fixat inredningen till Le Trois Cochons i Köpenhamn.

Bistro på danska

Københavns Møbelsnedkeri
Vad: Möbel- och inredningsfirma.
Baserade i: Köpenhamn, Danmark.
Projekt: Restaurangen Le Trois Cochons.
Var: Köpenhamn, Danmark.
Tidigare projekt: Privata hem, möbeldesign och butiksinredning.

text Kajsa Bengtson Bok

LeTroisCochon_ChrisTonnesen_3059

Restaurangen Le Trois Cochons har serverat sin franska bistromeny i snart tolv år och har sedan starten varit en central del i den franska matscenen i Köpenhamn. Lokalen har under det senaste året genomgått en totalrenovering och är nu redo att åter slå upp dörrarna.

Københavns Møbelsnedkeri har skapat den nya inredningen, inspirerade av en klassisk fransk bistro men med överraskande och moderna inslag. Stora fönster ut mot gatan, glänsande skinnsoffor, mörka träslag och de alltid så populära Thonet-stolarna. Det hela rundas av med en centralt placerad bar i marmor där detaljer i guld och kristall sätter den bubblande och inbjudande atmosfären.

DK

I lokalen har tidigare slaktaren Ryholt – en av Köpenhamns lokala celebriteter – huserat. Det är ett arv som Les Trois valt att värna om. En trappa ner där Ryholt arbetade finns numera en del som kallas ”chamber separée”, en lite intimare del av restaurangen, inredd i mörkare toner. Och på menyn finns en rejäl dos av kötträtter. Kanske är de inspirerade av Ryholt själv. Le Trois Cochons är en av koncernen Cofcos flera restauranger runt om i Köpenhamn. Nya Rum har tidigare skrivit om Väkst, den gröna restaurangen med eget växthus •

LeTroisCochon_ChrisTonnesen_3078

DK1LeTroisCochon_ChrisTonnesen_3098


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Arkitektritat

 • En geometrisk uppdatering

  Med inspiration hämtad från det toscanska landskapet och en stark koppling mellan arkitektur och trädgård, fick det historiska huset Hatherlie i Melbourne en unik uppdatering.

 • Ur askan

  Anna Karlins studio har tagit plats i en nedbränd tryckaffär på en bakgata i China Town. Numera sprakar det av nytt liv.

 • Fjords nya hem

  Finska inredningsdesigner Joanna Laajisto har inrett företaget Fjords nya kontor för att kännas som hemma.

 • Lager på lager

  Oväntat, skönt och feminint. Det är svårt att värja sig mot Barbara Ghidonis inredning. Vi kikar in i hennes hem i Milano.