Sammetsfest i London

Från kaffe och cocktail till fullskalig bar och restaurang. Londonbaserade Biasol Design Studio har gett Grind ett ansiktslyft – förpackat i ljuvlig sammet.

Sammetsfest i London

foto Paul Winch Furness text Kajsa Bengtson Bok

DET RIKA ARKITEKTURARVET från ett 1800-talets lager har fått vara kuliss i den lokal som numera innehas av restaurangkedjan Grind, belägen i Londons trendiga område Clerkenwell, där nästa generations krog- och kulturliv i detta nu poppar upp.

biasol-clerkenwell-grind-01-crop

För teamet på Grind är lokalen nästa steg i deras plan att gå från kaffe och cocktails till att bli en fullskalig resturang och bar. Från ett designperspektiv betyder det ett helt nytt sätt att jobba med inredningen. Två våningar, uppdelade i fyra tydliga zoner – en matsal för upp till sextio gäster, en cocktailbar, en intimare del med mer privata matplatser och i källarplan – en nattklubb.

biasol-clerkenwell-grind-04– Det är en dramatisk förändring i stämningen mellan de två våningarna. Den stora matsalen är öppen och elegant, medan källarens bar känns roligare och mer vågad. Material, färger och belysning har spelat en stor roll i att förmedla detta, berättar ansvariga arkitekten Jean-Pierre Biasol på Biasol Design Studio.

Namnlöst-1I matsalen har sofforna klätts i blå sammet under den marinblå träpanelen i fi skbensmönster. Mässingslamporna och det slitna trägolvet är en vink till lokalens historia, och kombineras med lekfulla speglar. Speglar som på ett kreativt sätt förenar gästerna och restaurangen.

biasol-clerkenwell-grind-20Möblerna är nätta och eleganta, runda marmorskivor och stolar från Ferm Living klädda i rosa sammet. En trappa ner har arkitekterna lagt fokus på belysning och förstärkt de rosa tonerna som är något blygare i matsalen. Restaurangen är numera kedjans flaggskepp och visar vägen för både varumärket och hela kvarterets framtid •

biasol-clerkenwell-grind-24

Biasol Design Studio
Vad: Designstudio.
Baserade i: London.
Projekt: Restaurangen Grind i London.
Färdigställt: 2017


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Arkitektritat

 • En geometrisk uppdatering

  Med inspiration hämtad från det toscanska landskapet och en stark koppling mellan arkitektur och trädgård, fick det historiska huset Hatherlie i Melbourne en unik uppdatering.

 • Ur askan

  Anna Karlins studio har tagit plats i en nedbränd tryckaffär på en bakgata i China Town. Numera sprakar det av nytt liv.

 • Fjords nya hem

  Finska inredningsdesigner Joanna Laajisto har inrett företaget Fjords nya kontor för att kännas som hemma.

 • Lager på lager

  Oväntat, skönt och feminint. Det är svårt att värja sig mot Barbara Ghidonis inredning. Vi kikar in i hennes hem i Milano.