Italien tur & retur

Att arkitekterna på Ste Marie inspirerats av Italien när de renoverat restaurangen Savio Volpe i Vancover går inte att missa. Välkommen in till ett modernt italienskt värdshus med design i trä, lekfull konst och framför allt en familjär atmosfär.

Italien tur & retur

Restaurangen Savio Volpe i Vancouver, Kanada skulle kunna liknas vid ett modernt italienskt gårdshus. En tur och retur-biljett till den italienska mattraditionen där färska och närproducerade råvaror från närliggande sjöar, hav, gårdar och fält är grunden. Allt är tillagat utan krångel och på det mest smakrika sätt. Men framför allt firar Savio livlighet, värme och gästfrihet. Viva la convivialità!

kb_stemarie_saviovolpe_westwide-2

kb_stemarie_saviovolpe_southstraightwide-2

Arkitekterna på Ste Marie ligger bakom renoveringen av restaurangen. Här har man inspirerats av tre ikoner inom Italiensk design – Carlo Mollino, Bruno Munari, Enzo Mari. Alla tre med ett stor intresse för materialet trä. Det avsedda resultatet från Ste Marie var en balans mellan enkelhet, dramatik och vördnad med hjälp av en serie ödmjuka och vackra sammansättningar.

kb_stemarie_saviovolpe_entrancedetail-1

kb_stemarie_saviovolpe_facepicturedetail

Modernt, klassiskt och lättsinnigt – allt påminner om ett traditionellt värdshus med inslag av trä och natursten i en jordnära varm palett. En känsla av lek är representerad i val av textilier, konst och den moderna belysningen. I stället för en mer konventionell bar betjänar något som påminner om en köksö, en hyllning till köket som hjärtat för alla stora middagar hemma. Men mer än någonting är Savio Volpe varmt och inbjudande – en plats du vill smita in till ner regnet piskar där en unik planlösning ger gott om plats vid både baren, de mer avskilda båsen och långborden för större sällskap.

kb_stemarie_saviovolpe_northstraightwide


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Arkitektritat

 • En geometrisk uppdatering

  Med inspiration hämtad från det toscanska landskapet och en stark koppling mellan arkitektur och trädgård, fick det historiska huset Hatherlie i Melbourne en unik uppdatering.

 • Ur askan

  Anna Karlins studio har tagit plats i en nedbränd tryckaffär på en bakgata i China Town. Numera sprakar det av nytt liv.

 • Fjords nya hem

  Finska inredningsdesigner Joanna Laajisto har inrett företaget Fjords nya kontor för att kännas som hemma.

 • Lager på lager

  Oväntat, skönt och feminint. Det är svårt att värja sig mot Barbara Ghidonis inredning. Vi kikar in i hennes hem i Milano.