Ikea PS 2017

Vi listar favoriterna från Ikeas PS-kollektion 2017. Prickig hörnfåtölj med 18 kuddar, gungstol och trearmad ljusstake finns med på redaktionens önskelista.

Ikea PS 2017

Ikeas kollektion PS är känd för att gå emot strömmen, spela med humor och vända upp och ner på designbegreppet. Kommande års kollektion fortsätter utforskande av design som verktyg för frihet. Ikea menar att design inte handlar om att göra det mest av det du har, utan att välja saker som låter dig få ut det mesta av livet. Saker som är lätta att flytta – i rummet eller från en bostad till en annan. Kollektionen vänder sig till den som inte backar av tanken om att ha en soffa hängandes på väggen, en kudde som kan bli ett täcke, eller en kruka som håller bortglömda växter vid liv i två veckor.

IKEA_PS_2017_gunstol_PH139211

Nya Rum har valt ut vår topp fem från kollektionen som släpps den 3 februari 2017:

1.

PE630127

– Med Ikea PS 2017 gungstol vill jag utmana vårt vanliga sätt att möblera vardagsrummet, med en soffa vänd mot tv:n. I dag är vi ofta tillsammans, men var och en gör ändå gör sig egen grej i rummet. Jag vill skapa en större närhet mellan människor, säger designer Marcus Arvonen. Nya Rum tar gärna plats bland filtar och kuddar, med eller utan sällskap. 2995 kr får man betala för gungstolen.

2.

ikea

Med inspiration från insexnyckeln skapade Henrik Preutz ljusstaken med tre armar.
– Jag vill göra en ljusstake för tre ljus, men jag ville inte ha dem på en rad. Jag vill vinkla ljushållarna och ha ljusen på olika höjder för att skapa en tredimensionell form och känsla, berättar han. Fantastiskt fina för 129 kr styck.

3.

PE597107

En matta vars grafiska mönster fångar naturen lugn, samma mjuka rörelse som den som skapas i långt gräs när vinden sveper fram. Denna runda fullpoängare går hem för 2995 kr.

4.

PE597110

Tomas Sandell har formgett för PS-kollektionen tidigare. Nu är han tillbaka med iögonfallande former och fina funktioner. Sidobordet med hjul för 799 kr är en klar favorit!

5.

PE597119

En hörnfåtölj som med en kompis blir en härlig soffa. 18 kuddar som du själv kan spänna på och lossa gör Ikea ps 2017 hörnfåtölj till en riktig höjdare. Härliga midnattsblå med finstilta vita streck i kontrast till en bullig form, redaktionen gillar! Hörnfåtöljen blir din för 1695 kr.

Läs mer på www.ikea.se/IKEAPS2017


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Design och inspiration

 • Destination design: Moskva

  Modern och glamorös metropol med en ständigt närvarande historia. Nya Rum tog den korta flygturen till Moskva och möttes av ståtlig arkitektur, fantastiska matupplevelser och en inspirerande framtidsanda.

 • Där Hälsingland möter världen

  Ylva Ceder är aktuell med Confluence, en serie konstverk kring det svenska kulturarvet och interkulturellt utbyte.

 • Kombinera mera

  Nya Rum älskar färg – och särskilt i härliga kombinationer. Här är våra absoluta favoritkombos just nu!

 • Handtuftat hos Acne Studios

  Brittiska fomrgivaren Max Lamb har tillsammans med Kasthall skapat mattor till Acne studios flaggskeppbutik i New York. En butik med hårda material som guld och sten har med de blå handvävda mattorna fått en mjuk och välkomnande atmosfär.