En gömd oas

I Sao Paulo, en stad med rik arkitekturhistoria tog projektet AQH form. En typisk neoklassisk lägenhet skulle bli ett modernt hem. Arkitekterna på Coletivo ville skapa ett samspel mellan natur och design, något som visade sig bli ytterst lyckat.

En gömd oas

I São Paulo, en stad med rik arkitekturhistoria tog projektet AQH form. En typisk neoklassisk lägenhet skulle bli ett modernt hem. Arkitekterna på Coletivo började med att slå ner väggar och rita om hela planlösningen för att få en bättre integration och flöde mellan de olika delarna i hemmet. Bara två av de existerande sovrummen blev kvar.

15_05 CQColArq_0019

15_05 CQColArq_0211

Återkommande genom hela lägenheten är kombinationen mellan naturliga material och designföremål. Just det konstnärliga och naturen, var arkitekternas utgångspunkt i projektet.

15_05 CQColArq_0142

15_05 CQColArq_0082

För att ge lägenheten en varm och lugn atmosfär utformades en liten trädgård på balkongen där fruktträd och färska kryddor samsas som solljuset. Det skapar ett filter mellan lägenheten och staden utanför med dess skyskrapor.

15_05 CQColArq_0031

Lamporna från Bocci är en fin detalj som följer arkitekternas koncept om ett samspel mellan naturligt och designat. De hänger både ute på balkongen och inne i lägenheten över ett massivt träbord.

15_05 CQColArq_0045

15_05 CQColArq_0111

Genom de naturliga materialen och ljusa textilierna har arkitekterna på Coletivo skapat ett avslappnat hem, en oas, mitt bland skyskraporna.
Text: Kajsa Bengtson Bok Foto: Rui Teixeira


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Arkitektritat

 • En geometrisk uppdatering

  Med inspiration hämtad från det toscanska landskapet och en stark koppling mellan arkitektur och trädgård, fick det historiska huset Hatherlie i Melbourne en unik uppdatering.

 • Ur askan

  Anna Karlins studio har tagit plats i en nedbränd tryckaffär på en bakgata i China Town. Numera sprakar det av nytt liv.

 • Fjords nya hem

  Finska inredningsdesigner Joanna Laajisto har inrett företaget Fjords nya kontor för att kännas som hemma.

 • Lager på lager

  Oväntat, skönt och feminint. Det är svårt att värja sig mot Barbara Ghidonis inredning. Vi kikar in i hennes hem i Milano.