Bistro på danska

Klassisk fransk bistro-känsla med överraskande inslag. Københavns Møbelsnedkeri har fixat inredningen till Le Trois Cochons i Köpenhamn.

Bistro på danska

Københavns Møbelsnedkeri
Vad: Möbel- och inredningsfirma.
Baserade i: Köpenhamn, Danmark.
Projekt: Restaurangen Le Trois Cochons.
Var: Köpenhamn, Danmark.
Tidigare projekt: Privata hem, möbeldesign och butiksinredning.

text Kajsa Bengtson Bok

LeTroisCochon_ChrisTonnesen_3059

Restaurangen Le Trois Cochons har serverat sin franska bistromeny i snart tolv år och har sedan starten varit en central del i den franska matscenen i Köpenhamn. Lokalen har under det senaste året genomgått en totalrenovering och är nu redo att åter slå upp dörrarna.

Københavns Møbelsnedkeri har skapat den nya inredningen, inspirerade av en klassisk fransk bistro men med överraskande och moderna inslag. Stora fönster ut mot gatan, glänsande skinnsoffor, mörka träslag och de alltid så populära Thonet-stolarna. Det hela rundas av med en centralt placerad bar i marmor där detaljer i guld och kristall sätter den bubblande och inbjudande atmosfären.

DK

I lokalen har tidigare slaktaren Ryholt – en av Köpenhamns lokala celebriteter – huserat. Det är ett arv som Les Trois valt att värna om. En trappa ner där Ryholt arbetade finns numera en del som kallas ”chamber separée”, en lite intimare del av restaurangen, inredd i mörkare toner. Och på menyn finns en rejäl dos av kötträtter. Kanske är de inspirerade av Ryholt själv. Le Trois Cochons är en av koncernen Cofcos flera restauranger runt om i Köpenhamn. Nya Rum har tidigare skrivit om Väkst, den gröna restaurangen med eget växthus •

LeTroisCochon_ChrisTonnesen_3078

DK1LeTroisCochon_ChrisTonnesen_3098


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *Arkitektritat

 • WYERS_06 kopia Tillbaka till tygfabriken

  Studio Modijefsky förvandlade den gamla tygfabriken till het restaurang och kafé i Amsterdam.

 • omslag5 Från det ena till det andra

  I Melbourne har Freadman White Architects tänkt till ordentligt och skapat nya möjligheter i ett flexibelt hem.

 • omslag Bistro på danska

  Klassisk fransk bistro-känsla med överraskande inslag. Københavns Møbelsnedkeri har fixat inredningen till Le Trois Cochons i Köpenhamn.

 • _MVE6279 Parkerade på loftet

  Det ligger ett romantiskt skimmer över kanalerna i Amsterdam, och en ung familj hittade ett väl dolt paradis bakom två stora garagedörrar.