Detaljer små

Ännu en gång blir vi bortskämda med vackra detaljer från danska Kristina Dam. Ljusstakar, välsvarvat trä, skulpturer, grafiska lampor och finaste marmor. Här är favoritdetaljerna från senaste kollektionen.

Detaljer små

Kristina Dam Studio grundades i Köpenhamn av Kristina Dam som är grafisk designer och arkitekt. Hennes varumärke ger ett nytt perspektiv på inredningsdesign – med avstånd till det som kallas trendigt har hon istället en vision om att skapa design med väl genomtänkta detaljer i hållbara material. Den nya kollektionen är inget undantag. Här är våra favoriter bland detaljerna.

KD_AW17 Wooden Sphere + Galaxy Natural

KD_AW17_DETAIL Wooden Galaxy Natural

Wood Galaxy. Den tidigare runda asken Wood Sphere får nu sällskap av en lägre version kallad Galaxy. Små vackra askar kan man inte få för mycket av. Välsvarvat för bokhyllan.

KD_AW17 Dot Lamp

 

KD_AW17_DETAIL Cylinder Lamp

Rectangle Lamp. Med fyra ledslingor på innersidan av mässingsramen ger lampan Rectangle ett fängslande ljus. Fin att placera på skrivbordet så väl som i hyllan. Grafiskt och galant.

KD_AW17 Double Moon White

 

KristinaDam-Details_104

Double moon sculpture har inte bara dubbla speglar, den vackra skapelsen kan användas som både spegel och skulptur. Speglarna fästa i piedestalen av marmor reflekterar ljuset vackert runt om i rummet. Marmor och spegelglas är sällan en flopp. Inte den här gången heller.

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *Nyheter

 • KD_AW17 Sculptures Detaljer små

  Ännu en gång blir vi bortskämda med vackra detaljer från danska Kristina Dam. Ljusstakar, välsvarvat trä, skulpturer, grafiska lampor och finaste marmor. Här är favoritdetaljerna från senaste kollektionen.

 • JO1707 Dystopisk förälskelse

  Sommaren är här och i år har Galleri Magnus Karlsson bjudit in konstnären Jeff Olsson att ställa ut sina blyerts- och kolteckningar föreställande ett drömskt skymningsland, lika nattsvart som romantiskt. Nya Rum faller av pinn, så fint är det.

 • kb_stemarie_saviovolpe_westwide-2 Italien tur & retur

  Att arkitekterna på Ste Marie inspirerats av Italien när de renoverat restaurangen Savio Volpe i Vancover går inte att missa. Välkommen in till ett modernt italienskt värdshus med design i trä, lekfull konst och framför allt en familjär atmosfär.

 • Eleanorlakelin-holding texturer i trä

  Vi tipsar om utställningen Rhythm of Time hos Konsthantverkarna i Stockholm. Genom att skala bort bark arbetar brittiska konsthantverkaren Eleaonor Lakelin fram strukturer hos olika träsorter som blir till spännande konstföremål.