Italien tur & retur

Att arkitekterna på Ste Marie inspirerats av Italien när de renoverat restaurangen Savio Volpe i Vancover går inte att missa. Välkommen in till ett modernt italienskt värdshus med design i trä, lekfull konst och framför allt en familjär atmosfär.

Italien tur & retur

Restaurangen Savio Volpe i Vancouver, Kanada skulle kunna liknas vid ett modernt italienskt gårdshus. En tur och retur-biljett till den italienska mattraditionen där färska och närproducerade råvaror från närliggande sjöar, hav, gårdar och fält är grunden. Allt är tillagat utan krångel och på det mest smakrika sätt. Men framför allt firar Savio livlighet, värme och gästfrihet. Viva la convivialità!

kb_stemarie_saviovolpe_westwide-2

kb_stemarie_saviovolpe_southstraightwide-2

Arkitekterna på Ste Marie ligger bakom renoveringen av restaurangen. Här har man inspirerats av tre ikoner inom Italiensk design – Carlo Mollino, Bruno Munari, Enzo Mari. Alla tre med ett stor intresse för materialet trä. Det avsedda resultatet från Ste Marie var en balans mellan enkelhet, dramatik och vördnad med hjälp av en serie ödmjuka och vackra sammansättningar.

kb_stemarie_saviovolpe_entrancedetail-1

kb_stemarie_saviovolpe_facepicturedetail

Modernt, klassiskt och lättsinnigt – allt påminner om ett traditionellt värdshus med inslag av trä och natursten i en jordnära varm palett. En känsla av lek är representerad i val av textilier, konst och den moderna belysningen. I stället för en mer konventionell bar betjänar något som påminner om en köksö, en hyllning till köket som hjärtat för alla stora middagar hemma. Men mer än någonting är Savio Volpe varmt och inbjudande – en plats du vill smita in till ner regnet piskar där en unik planlösning ger gott om plats vid både baren, de mer avskilda båsen och långborden för större sällskap.

kb_stemarie_saviovolpe_northstraightwide


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *Arkitektritat

 • WYERS_06 kopia Tillbaka till tygfabriken

  Studio Modijefsky förvandlade den gamla tygfabriken till het restaurang och kafé i Amsterdam.

 • omslag5 Från det ena till det andra

  I Melbourne har Freadman White Architects tänkt till ordentligt och skapat nya möjligheter i ett flexibelt hem.

 • omslag Bistro på danska

  Klassisk fransk bistro-känsla med överraskande inslag. Københavns Møbelsnedkeri har fixat inredningen till Le Trois Cochons i Köpenhamn.

 • _MVE6279 Parkerade på loftet

  Det ligger ett romantiskt skimmer över kanalerna i Amsterdam, och en ung familj hittade ett väl dolt paradis bakom två stora garagedörrar.