Italien tur & retur

Att arkitekterna på Ste Marie inspirerats av Italien när de renoverat restaurangen Savio Volpe i Vancover går inte att missa. Välkommen in till ett modernt italienskt värdshus med design i trä, lekfull konst och framför allt en familjär atmosfär.

Italien tur & retur

Restaurangen Savio Volpe i Vancouver, Kanada skulle kunna liknas vid ett modernt italienskt gårdshus. En tur och retur-biljett till den italienska mattraditionen där färska och närproducerade råvaror från närliggande sjöar, hav, gårdar och fält är grunden. Allt är tillagat utan krångel och på det mest smakrika sätt. Men framför allt firar Savio livlighet, värme och gästfrihet. Viva la convivialità!

kb_stemarie_saviovolpe_westwide-2

kb_stemarie_saviovolpe_southstraightwide-2

Arkitekterna på Ste Marie ligger bakom renoveringen av restaurangen. Här har man inspirerats av tre ikoner inom Italiensk design – Carlo Mollino, Bruno Munari, Enzo Mari. Alla tre med ett stor intresse för materialet trä. Det avsedda resultatet från Ste Marie var en balans mellan enkelhet, dramatik och vördnad med hjälp av en serie ödmjuka och vackra sammansättningar.

kb_stemarie_saviovolpe_entrancedetail-1

kb_stemarie_saviovolpe_facepicturedetail

Modernt, klassiskt och lättsinnigt – allt påminner om ett traditionellt värdshus med inslag av trä och natursten i en jordnära varm palett. En känsla av lek är representerad i val av textilier, konst och den moderna belysningen. I stället för en mer konventionell bar betjänar något som påminner om en köksö, en hyllning till köket som hjärtat för alla stora middagar hemma. Men mer än någonting är Savio Volpe varmt och inbjudande – en plats du vill smita in till ner regnet piskar där en unik planlösning ger gott om plats vid både baren, de mer avskilda båsen och långborden för större sällskap.

kb_stemarie_saviovolpe_northstraightwide


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *Arkitektritat

 • kb_stemarie_saviovolpe_westwide-2 Italien tur & retur

  Att arkitekterna på Ste Marie inspirerats av Italien när de renoverat restaurangen Savio Volpe i Vancover går inte att missa. Välkommen in till ett modernt italienskt värdshus med design i trä, lekfull konst och framför allt en familjär atmosfär.

 • Eleanorlakelin-holding texturer i trä

  Vi tipsar om utställningen Rhythm of Time hos Konsthantverkarna i Stockholm. Genom att skala bort bark arbetar brittiska konsthantverkaren Eleaonor Lakelin fram strukturer hos olika träsorter som blir till spännande konstföremål.

 • Foto: Johan Persson Skissernas Museum

  Skissernas museum i Lund slår upp dörrarna igen efter en omfattande renovering, här ligger fokus på den konstnärliga kreativa processen. Nya Rum har pratat med museichef Patrick Amsellem om nu och då.

 • 20150616_JUMA Kloosterlaan_0018 befriande bungalow

  Belgiska arkitektfirman Juma Architects har tagit hjälp av ljust trä och rena linjer för att förvandla 70-talsvillan i Nevele till ett modernt hus med optimal förvaring.