Handtuftat hos Acne Studios

Brittiska fomrgivaren Max Lamb har tillsammans med Kasthall skapat mattor till Acne studios flaggskeppbutik i New York. En butik med hårda material som guld och sten har med de blå handvävda mattorna fått en mjuk och välkomnande atmosfär.

Handtuftat hos Acne Studios

Det globala designföretaget Kasthall har fått uppdraget att utveckla unika mattor för Acne Studios. Designen är skapad av den brittiska formgivaren Max Lamb. Ett nära och kreativt samarbete mellan Acne Studios och Kasthall resulterade i handtuftade konsthantverk med en nytänkande mönsterbild i skiftande blå toner.

1

Genom åren har Kasthall utvecklat specialprodukter för några av världens största modehus, bland andra Chanel, Dior och Yves Saint Laurent. När Acne Studios skulle öppna sin globala flaggskeppsbutik på Madison Avenue i New York fick den brittiska konstnären och formgivaren Max Lamb uppdraget att formge mattor.

Kasthall_for_Acne_Studios1

– Vi hämtar inspiration från flera olika områden där konst och mode är viktiga inspirationskällor. Detta är ett prestigeuppdrag för Kasthall och vi är väldigt stolta över att Acne Studios, Sveriges mest framstående modeföretag, och Max Lamb, ledande internationell designer väljer Kasthall. Det har varit ett kreativt och nära samarbete på plats i fabriken i Kinna, där utgångspunkten har varit en tydlig vision från Acne Studios i kombination med Max Lambs uttrycksfulla designspråk, säger Eva Boding, vd på Kasthall.

Kasthall_for_Acne_Studios7-4

Samarbetet inleddes under 2016 då Max Lamb tillsammans med Acne Studios team besökte Kasthalls designstudio och ateljé i Kinna för en workshop. Under workshopen presenterade Kasthall olika garntyper och tekniker. Mattornas färgskiftningar skapades med en unik infärgningsmetod framtagen av Max Lamb där färgen skvätts och sprejas på garnet med hjälp av petflaskor. Resultatet blev en ny infärgningsprocess där varje matta får en egen unik mönsterbild. Mattorna handtuftades i ateljén och har även givits ett unikt avslut i form av fransar i två olika höjder.

Kasthall_for_Acne_Studios4

– Jag ville visa storheten med att Acne Studios öppnar på Madison Avenue. Därför arbetade jag mycket med guld. Till guldet behövdes ett mjukare element och det var då Kasthall kom in i bilden. Samarbetet har varit ett rent nöje eftersom både Acne Studios och Kasthall har samma svenska designreferenser, men med två helt olika utgångspunkter. Och mattorna blev fantastiska, säger Jonny Johansson, kreativ regissör på Acne Studios.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *Design och inspiration

 • 1 Handtuftat hos Acne Studios

  Brittiska fomrgivaren Max Lamb har tillsammans med Kasthall skapat mattor till Acne studios flaggskeppbutik i New York. En butik med hårda material som guld och sten har med de blå handvävda mattorna fått en mjuk och välkomnande atmosfär.

 • wall hook 219 kr Lucie Kaas Krokkvartett

  Vi listar säsongens snyggaste krokar. Enkelt, stilfullt, naturligt eller lekfullt – vad hänger du upp dig på?

 • pied_n_gr_cuople-700x1050 Upphöjd design

  Från galleriet in i vardagsrummet. Piedestalen har till vår stora förtjusning äntligen tagit plats i våra hem. Matti Carlsson Maker står bakom de stilrena piedestalerna i betong och mdf som inte bara ger dina finaste prylar väl förtjänt uppmärksamhet utan tillför också något oväntat och elegant till interiören.

 • corner-armchair-cor-sitzmobel-helmut-lubke-225556-rel5142ea94 Till toner av terrakotta

  Just nu inspireras vi av jordnära färger och influenser från sjuttiotalet. Vad passar då bättre än fantastisk terrakotta? Med brända toner fyller vi hemmet med liv och värme. Här är Nya Rums favoriter.