Engesvik på tapeten

Handmålat och digitalt sammanstrålar i tapetkollektionen Manuscript av Andreas Engesvik för Photowall, inspirerad av äldre tekniker för ett modernt hem.

Engesvik på tapeten

Svenska designvarumärket Photowall lanserar nyheten Manuscript – en tapetkollektion designad av den norska formgivaren Andreas Engesvik. Med inspiration från äldre tekniker har Andreas skapat tre handmålade mönster, alla i olika färgställningar.

AndreasEngesvik_Berries-Red_Photowall-1

– Jag har länge varit fascinerad av handens avtryck och dess kapacitet och egenskap att skapa ting. Då det digitala ofta relateras till teknik knyter handens uttryck snarare an till kroppen, sinnet och naturen. Manuscript är en visuell och estetisk kollektion som bidrar till att skapa ett personligt rum genom att utforska relationen mellan dessa olika uttryck, berättar Andreas Engesvik.

AndreasEngesvik_Rain-Blue_Photowall

I samarbetet mellan Photowall och Andreas Engesvik förenas traditionella och digitala tekniker, där varje mönster först målas för hand av Andreas och därefter trycks digitalt i Photowalls studio i Stockholm. Tapetens handmålade mönster skapar liv och rörelse vilket i sin tur ger kollektionen en intressant dynamik.

Andreas-Engesvik

Idéen till Photowall föddes 2006 när grundarna tillika bröderna Charlie och Niklas Johansson bestämde sig för att testa något helt nytt genom att skapa skräddarsydda digitala fototapeter. Tidigare hade de två bröderna endast funnit traditionella fototapetsmotiv och vanliga tapeter med standardmått. Sedan starten har Photowall samarbetat med nya designers, välkända varumärken och illustratörer för att skapa inspirerande och annorlunda väggdesign och tapeter. För att ta nästa steg mot att bli ett mer etablerat designvarumärke var samarbetet med Andreas Engesvik ett självklart val för Photowall.

AndreasEngesvik_Shelter-Yellow_Berries_Red (1)

– Sedan starten har vi haft hjärtat i färg och form och vi vill att design ska vara tillgängligt för alla – därför har våra designsamarbeten alltid varit i fokus. Det känns jättekul att Andreas vill skapa tapetmönster med oss. Andreas förståelse för form och vår känsla för tapet så tror vi på ett väldigt lyckosamt samarbete. Då vi trycker på beställning och har vår egen produktion lokalt kan vi kvalitetssäkra våra produkter på ett annat sätt än om man har sin produktion utomlands. På så sätt erbjuder vi hög kvalitet i alla led till en global marknad, berättar Niklas Johansson, en av Photowalls grundare. Tapeterna finns att köpa via www.photowall.se


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *Nyheter

 • KD_AW17 Sculptures Detaljer små

  Ännu en gång blir vi bortskämda med vackra detaljer från danska Kristina Dam. Ljusstakar, välsvarvat trä, skulpturer, grafiska lampor och finaste marmor. Här är favoritdetaljerna från senaste kollektionen.

 • JO1707 Dystopisk förälskelse

  Sommaren är här och i år har Galleri Magnus Karlsson bjudit in konstnären Jeff Olsson att ställa ut sina blyerts- och kolteckningar föreställande ett drömskt skymningsland, lika nattsvart som romantiskt. Nya Rum faller av pinn, så fint är det.

 • kb_stemarie_saviovolpe_westwide-2 Italien tur & retur

  Att arkitekterna på Ste Marie inspirerats av Italien när de renoverat restaurangen Savio Volpe i Vancover går inte att missa. Välkommen in till ett modernt italienskt värdshus med design i trä, lekfull konst och framför allt en familjär atmosfär.

 • Eleanorlakelin-holding texturer i trä

  Vi tipsar om utställningen Rhythm of Time hos Konsthantverkarna i Stockholm. Genom att skala bort bark arbetar brittiska konsthantverkaren Eleaonor Lakelin fram strukturer hos olika träsorter som blir till spännande konstföremål.