Dansk designmässa till Stockholm

Designmässan FindersKeepers kommer till Sverige för första gången i helgen. Här hittar du möbeldesign, smycken, konst och mode från unga skandinaviska formgivare, alla utvalda av en jury. Mässan kommer hålla till i färgfabriken i Stockholm.

Dansk designmässa till Stockholm

Designmässan FindersKeepers kommer till Sverige för första gången i helgen (1-2 april). Mässan kommer att hålla till i Färgfabrikens lokaler i Stockholm med ett inträde på 80 kr. Själva mässan grundades 2011 av danska entreprenören Herle Jaarldgard Hansen som 2015 vann Ivækst-priset för årets kvinnliga entreprenör, och 2016 vann FindersKeepers AOK-priset för bästa designmarknad.

FindersKeepers Köpenhamn
FindersKeepers Köpenhamn

Konceptet är enkelt – FindersKeepers hittar de mest talangfulla och innovativa kreatörerna från fält som möbeldesign, inredning och konst och skapar därmed en plats för medverkande utställare och konsumenter att mötas på. FindersKeepers är Danmarks största designmässa – med över 35 000 besökare per tillfälle. Den hålls 8 till 10 gånger per år i Köpenhamn, Aarhus, Odense och Aalborg och nu är det alltså Sverige tur.

Harald Hermanrud kommer ställa ut sina möbler på mässan i helgen.
Harald Hermanrud kommer ställa ut sina möbler på mässan i helgen.

Utställarna väljs ut av en jury bestående av 12 personer för att säkra kvalitén. De utvalda utställarna får sedan hyra en plats på mässan. Vänta dig ett hav av inredning, möbler, keramik, fotografi och konstverk på mässan cirka 60 utställningsbås.

Utställare Arkiplant
Utställare Arkiplant

Mässans mål är att verka som en plattform, där nya designers och kreatörer kan presentera och testa sina idéer och sälja sina produkter. Nya Rum extra mycket fram emot Sayo Ota/Qingqoing Zhang, Sparv, Alice Barning och By Republiken. Spana in utställarna här.

Louise Egebro ställer ut sina stilsäkra plagg
Louise Egebro ställer ut sina stilsäkra plagg
Alice Barnings smycken
Smycke från Alice Barning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *Nyheter

 • KD_AW17 Sculptures Detaljer små

  Ännu en gång blir vi bortskämda med vackra detaljer från danska Kristina Dam. Ljusstakar, välsvarvat trä, skulpturer, grafiska lampor och finaste marmor. Här är favoritdetaljerna från senaste kollektionen.

 • JO1707 Dystopisk förälskelse

  Sommaren är här och i år har Galleri Magnus Karlsson bjudit in konstnären Jeff Olsson att ställa ut sina blyerts- och kolteckningar föreställande ett drömskt skymningsland, lika nattsvart som romantiskt. Nya Rum faller av pinn, så fint är det.

 • kb_stemarie_saviovolpe_westwide-2 Italien tur & retur

  Att arkitekterna på Ste Marie inspirerats av Italien när de renoverat restaurangen Savio Volpe i Vancover går inte att missa. Välkommen in till ett modernt italienskt värdshus med design i trä, lekfull konst och framför allt en familjär atmosfär.

 • Eleanorlakelin-holding texturer i trä

  Vi tipsar om utställningen Rhythm of Time hos Konsthantverkarna i Stockholm. Genom att skala bort bark arbetar brittiska konsthantverkaren Eleaonor Lakelin fram strukturer hos olika träsorter som blir till spännande konstföremål.