Dansk designmässa till Stockholm

Designmässan FindersKeepers kommer till Sverige för första gången i helgen. Här hittar du möbeldesign, smycken, konst och mode från unga skandinaviska formgivare, alla utvalda av en jury. Mässan kommer hålla till i färgfabriken i Stockholm.

Dansk designmässa till Stockholm

Designmässan FindersKeepers kommer till Sverige för första gången i helgen (1-2 april). Mässan kommer att hålla till i Färgfabrikens lokaler i Stockholm med ett inträde på 80 kr. Själva mässan grundades 2011 av danska entreprenören Herle Jaarldgard Hansen som 2015 vann Ivækst-priset för årets kvinnliga entreprenör, och 2016 vann FindersKeepers AOK-priset för bästa designmarknad.

FindersKeepers Köpenhamn
FindersKeepers Köpenhamn

Konceptet är enkelt – FindersKeepers hittar de mest talangfulla och innovativa kreatörerna från fält som möbeldesign, inredning och konst och skapar därmed en plats för medverkande utställare och konsumenter att mötas på. FindersKeepers är Danmarks största designmässa – med över 35 000 besökare per tillfälle. Den hålls 8 till 10 gånger per år i Köpenhamn, Aarhus, Odense och Aalborg och nu är det alltså Sverige tur.

Harald Hermanrud kommer ställa ut sina möbler på mässan i helgen.
Harald Hermanrud kommer ställa ut sina möbler på mässan i helgen.

Utställarna väljs ut av en jury bestående av 12 personer för att säkra kvalitén. De utvalda utställarna får sedan hyra en plats på mässan. Vänta dig ett hav av inredning, möbler, keramik, fotografi och konstverk på mässan cirka 60 utställningsbås.

Utställare Arkiplant
Utställare Arkiplant

Mässans mål är att verka som en plattform, där nya designers och kreatörer kan presentera och testa sina idéer och sälja sina produkter. Nya Rum extra mycket fram emot Sayo Ota/Qingqoing Zhang, Sparv, Alice Barning och By Republiken. Spana in utställarna här.

Louise Egebro ställer ut sina stilsäkra plagg
Louise Egebro ställer ut sina stilsäkra plagg
Alice Barnings smycken
Smycke från Alice Barning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *Nyheter

 • omslag Bistro på danska

  Klassisk fransk bistro-känsla med överraskande inslag. Københavns Møbelsnedkeri har fixat inredningen till Le Trois Cochons i Köpenhamn.

 • burgundy Kombinera mera

  Nya Rum älskar färg – och särskilt i härliga kombinationer. Här är våra absoluta favoritkombos just nu!

 • _MVE6279 Parkerade på loftet

  Det ligger ett romantiskt skimmer över kanalerna i Amsterdam, och en ung familj hittade ett väl dolt paradis bakom två stora garagedörrar. Med en liten budget men stora drömmar, gick de till Studio Appelo och bad om hjälp.

 • Namnlöst-2 Sammetsfest i London

  Från kaffe och cocktails till fullskalig bar och restaurang. Londonbaserade Biasol Design Studio har gett Grid ett anisktslyft – förpackat i ljuvlig sammet.