Nordisk design på Alma

Möbelkollektionen Arrow, formgiven av Erik Jäkil med inspiration från historisk svenskt arkitektur och symbolik finns nu tillgänglig på Austere at Alma i Stockholm. Pall, soffa, bord och stol i naturnära och nordiska material som trä och skinn.

Nordisk design på Alma

Medlemsklubben Alma har tillsammans med Austere öppnat Austere at Alma, där möbelserien Arrow nu finns tillgänglig med en kollektion bestående av en stol, ett bord, en bänk samt en pall, alla formgivna av designern Erik Järkil.

Kitchen Sofa Bench Design Wood
Arrow kökssoffa

Austere lanserades ursprungligen i Los Angeles år 2014 av Almas medgrundare Fredrik Carlström, med en andra butik i East Hampton 2015. Idén föddes ur problematiken att hitta skandinavisk design i USA och är en fusion av konceptbutik och showroom och där ambitionen alltid har varit att skapa den bästa designupplevelsen.

1D8A0510
Butiken och Showroom Austere at Alma

I februari 2017 slog dörrarna till Austere at Alma upp i Stockholm i medlemsklubben Almas entré, och butiken är öppen även för icke-medlemmar. Alma står för ett möte mellan internationell och skandinavisk design och fungerar som en plats att inspirera Stockholms kreatörer och entreprenörer verksamma inom bland annat design, arkitektur och konst.

ARROW CHAIR
Arrow chair
error-green_17-2067
Arrow Pall

Möbelkollektion Arrow, framtagen av Erik Järkil. Inspirationen till kollektionen kommer från historisk nordisk arkitektur och symbolik. Små medel och hårda miljöer kräver användning av lokala och bestående material, konstruerade för att hålla över tiden.

error-table_17-2222

error-green+brown_17-2026

Kollektionen består av fyra produktgrupper; en stol, ett bord och en bänk där alla finns tillgängliga i fem olika variationer av trä och annat material samt en pall i fyra olika utformningar.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *Nyheter

 • ANNAKARLIN_041018_SHOT_14_040_RETOUCHED_FLAT (kopia) Ur askan

  Anna Karlins studio har tagit plats i en nedbränd tryckaffär på en bakgata i China Town. Numera sprakar det av nytt liv.

 • Fjord25104_Final_Hires-2000x1333 Fjords nya hem

  Finska inredningsdesigner Joanna Laajisto har inrett företaget Fjords nya kontor för att kännas som hemma.

 • 159A9938 Lager på lager

  Oväntat, skönt och feminint. Det är svårt att värja sig mot Barbara Ghidonis inredning. Vi kikar in i hennes hem i Milano.

 • biasol-budapest-chengdu-08 Härmapan

  Inspirerade av Wes Andersons sagolika scenografi har arkitektbyrån Biasol inrett The Budapest Café i kinesiska staden Chengdu med en stor dos fantasi och lekfullhet.