Nordisk design på Alma

Möbelkollektionen Arrow, formgiven av Erik Jäkil med inspiration från historisk svenskt arkitektur och symbolik finns nu tillgänglig på Austere at Alma i Stockholm. Pall, soffa, bord och stol i naturnära och nordiska material som trä och skinn.

Nordisk design på Alma

Medlemsklubben Alma har tillsammans med Austere öppnat Austere at Alma, där möbelserien Arrow nu finns tillgänglig med en kollektion bestående av en stol, ett bord, en bänk samt en pall, alla formgivna av designern Erik Järkil.

Kitchen Sofa Bench Design Wood
Arrow kökssoffa

Austere lanserades ursprungligen i Los Angeles år 2014 av Almas medgrundare Fredrik Carlström, med en andra butik i East Hampton 2015. Idén föddes ur problematiken att hitta skandinavisk design i USA och är en fusion av konceptbutik och showroom och där ambitionen alltid har varit att skapa den bästa designupplevelsen.

1D8A0510
Butiken och Showroom Austere at Alma

I februari 2017 slog dörrarna till Austere at Alma upp i Stockholm i medlemsklubben Almas entré, och butiken är öppen även för icke-medlemmar. Alma står för ett möte mellan internationell och skandinavisk design och fungerar som en plats att inspirera Stockholms kreatörer och entreprenörer verksamma inom bland annat design, arkitektur och konst.

ARROW CHAIR
Arrow chair
error-green_17-2067
Arrow Pall

Möbelkollektion Arrow, framtagen av Erik Järkil. Inspirationen till kollektionen kommer från historisk nordisk arkitektur och symbolik. Små medel och hårda miljöer kräver användning av lokala och bestående material, konstruerade för att hålla över tiden.

error-table_17-2222

error-green+brown_17-2026

Kollektionen består av fyra produktgrupper; en stol, ett bord och en bänk där alla finns tillgängliga i fem olika variationer av trä och annat material samt en pall i fyra olika utformningar.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *Nyheter

 • KD_AW17 Sculptures Detaljer små

  Ännu en gång blir vi bortskämda med vackra detaljer från danska Kristina Dam. Ljusstakar, välsvarvat trä, skulpturer, grafiska lampor och finaste marmor. Här är favoritdetaljerna från senaste kollektionen.

 • JO1707 Dystopisk förälskelse

  Sommaren är här och i år har Galleri Magnus Karlsson bjudit in konstnären Jeff Olsson att ställa ut sina blyerts- och kolteckningar föreställande ett drömskt skymningsland, lika nattsvart som romantiskt. Nya Rum faller av pinn, så fint är det.

 • kb_stemarie_saviovolpe_westwide-2 Italien tur & retur

  Att arkitekterna på Ste Marie inspirerats av Italien när de renoverat restaurangen Savio Volpe i Vancover går inte att missa. Välkommen in till ett modernt italienskt värdshus med design i trä, lekfull konst och framför allt en familjär atmosfär.

 • Eleanorlakelin-holding texturer i trä

  Vi tipsar om utställningen Rhythm of Time hos Konsthantverkarna i Stockholm. Genom att skala bort bark arbetar brittiska konsthantverkaren Eleaonor Lakelin fram strukturer hos olika träsorter som blir till spännande konstföremål.