Förvaringsfavoriter

I februari släpper Ikea flertalet nyheter. Vi har listat våra fyra favoriter – alla funktionella fantaster för bra förvaring. Om du inte redan gjort det, är det nu dags att städa bort 2016.

Förvaringsfavoriter

I februari släpper Ikea flertalet nyheter. Till vår förtjusning kan vi tyda ett genomgående tema: funktion och förvaring. 2017 är året då vi får hemmet att kännas avskalat och harmoniskt, samtidigt som ombonat och välkomnande. Vad det handlar om är att ta fram favoriterna och gömma det som stökar till. Och till det krävs förvaring. Stoppa undan det viktiga skräpet och fram med konsten, keramiken och de formstarka lamporna. Därför är vi extra glada över Ikeas vårnyheter och har nedan listat våra fyra favoriter: två nya köksfronter med starka uttryck – varav en av fronterna är gjord helt i återvunnet material, en flexibel förvaringsserie som tar hand om dina saker och passar i hela hemmet och nya smarta tillbehör till hyllsystemet Kallax.

Askersund

IKEA_ASKERSUND_serie_ask
Lådfront 109:-/st B60×H40cm. Dörr 189:-/st B60×H80cm.

En blond front med ett modernt uttryck. Askersund fronter ger hemmet en ljus skandinavisk stil samtidigt som den slitstarka ytan i melamin gör den motståndskraftig mot repor och fukt.

Kungsbacka

Dörr 299:-/st B40×H80cm. Lådfront 299:-/st B80×H40cm. Lådfront 149:-/2st B40×H10cm. Lådfront 129:-/st B40×H20cm. Lådfront 219:-/2st B40×H40cm.
Dörr 299:-/st B40×H80cm. Lådfront 299:-/st B80×H40cm. Lådfront 149:-/2st B40×H10cm. Lådfront 129:-/st B40×H20cm. Lådfront 219:-/2st B40×H40cm.
IKEA_KUNGSBACKA_ladfront_svart-2
Lådfront 149:-/2st B40×H10cm. Handtag säljs separat.

Stilrena Kungsbacka köksfronter i matt antracitfärg är glada nyheter på många vis. Serien är resultatet av envist utvecklingsarbete och ett stort steg mot mer hållbar inredning och köksproduktion. IKEA har i samarbete med egna producenter och den svenska designgruppen Form Us With Love tagit fram högkvalitativa köksfronter som tar tillvara på jordens värdefulla resurser. I Kungsbacka blir restmaterial nya produkter – köksfronterna tillverkas av återvunnet trä som kläs med en folie av återvunna PET-flaskor för att minska resursspill och för att ge befintlig plast nytt liv. En flaska vatten har du sannolikt druckit ur på 25 minuter. Men återvunnen och omvandlad till folie på en köksfront får samma plast en livslängd på minst 25 år.

Eket förvaringssystem

IKEA_EKETskap_kombination_m_ben_vit

IKEA_EKET_serie_skap_m_forvaring_vit-
Skåp 100:-/st B35×D25, H35cm. Skåp med 4 fack 450:- B70×D35, H70cm. Skåp 150:-/st B35×D35, H35cm. Skåp med två lådor 850:- B70×D35, H35cm.

Möjligheterna är närmast oändliga – Eket förvaring kan kombineras på en mängd olika sätt som löser förvaringsbehoven runt om i hemmet. Denna modulförvaring finns i allt från neutrala till mer färgstarka nyanser och består av kuber som kan väggmonteras eller placeras på golvet. Kuberna finns i två olika djup och kan användas med öppen eller stängd förvaring i en personlig lösning som exponerar och/eller döljer sakerna. Enkel att montera, bygga och kombinera – och kan ändras så ofta som du själv vill!

Kallax tillbehör

IKEA_KALLAX_forvarings_kombination_vit
Trådback 129:- Hyllinsats 99:- Hängande förvaring för tillbehör 129:- Förvaring med fack 129:- Hyllavdelare 149:-
IKEA_KALLAX_hangande_forvaring_ljusgra
hängande förvaring för tillbehör 129:-

Med nya insatser kan befintliga hyllan Kallax optimeras och göras mer personlig. Fem nya tillbehör ger inspirerande förvaring antingen i vardagsrummet, vid matbordet eller i hallen. Till exempel kan den hängande förvaringen med läderrem användas för förvaring av allt från tidningar och servetter till halsdukar och handskar om den används i hallen. Trådbacken i metall passar A4-papper, medan förvaringen i filt är idealisknär du vill ha din iPad, mobiltelefon eller läppstiften nära till hands.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *Nyheter

 • NORM_ARCHITECTS_SEASIDE_ABODE_9 Danska kustpärlan

  På Själlands norra udde har Norm Architects förvandlat ett semesterhus till ett modernt boende med utsikt över ett vykortsvackert kustlandskap.

 • Fjord25104_Final_Hires-2000x1333 Fjords nya hem

  Finska inredningsdesigner Joanna Laajisto har inrett företaget Fjords nya kontor för att kännas som hemma.

 • 159A9938 Lager på lager

  Oväntat, skönt och feminint. Det är svårt att värja sig mot Barbara Ghidonis inredning. Vi kikar in i hennes hem i Milano.

 • biasol-budapest-chengdu-08 Härmapan

  Inspirerade av Wes Andersons sagolika scenografi har arkitektbyrån Biasol inrett The Budapest Café i kinesiska staden Chengdu med en stor dos fantasi och lekfullhet.