Helgtipset

Vi har listat guldkornen bland helgens konstutställningar för dig i Stockholm och Göteborg. Lovisa Ringborgs drömska fotografier på Cecilia Hillströms Gallery och Klara Kristalovas Slottet på Galleri Magnus Karlsson får inte missas. Inte heller utställningen Afghan Tales i Göteborg.

Helgtipset

Vi har listat guldkornen bland helgens konstutställningar för dig i Stockholm och Göteborg. Lovisa Ringborgs drömska fotografier på Cecilia Hillströms Gallery och Klara Kristalovas Slottet på Galleri Magnus Karlsson får inte missas. Inte heller utställningen Afghan Tales i Göteborg. 

STOCKHOLM

Lovisa Ringborg på Cecilia Hillström Gallery

Lovisa Ringborg, Fountain, 2017, C-print, silikonmonterad på plexi, 87 x 114 cm, edition 5.
Lovisa Ringborg, Fountain, 2017, C-print, silikonmonterad på plexi, 87 x 114 cm, edition 5.

Cecilia Hillström Gallery öppnar vårsäsongen med Lovisa Ringborgs andra soloutställning på galleriet. I Night Remains fortsätter Ringborg att utforska drömlika tillstånd där gränsen mellan verklighet och fiktion suddas ut. Fotografierna i utställningen är uppbyggda av ett fåtal omsorgsfullt arrangerade element och speglar stadier i en slags metamorfos. I verket Fountain (ovan) är vattnet fångat i ett fruset ögonblick – det bär på möjligheten att omvandlas. Utställningen Night Remains tillåter det avlägsna att komma nära samtidigt som det välbekanta får en anstrykning av obehag.

Plats: Cecilia Hisström Gallery, Stockholm.
Tid: 12 januari – 18 februari 2017.


Klara Kristalova på Galleri Magnus Karlsson

_MG_9423_MG_9360 kopia

Vi har väntat sedan 2012, då Klara Kristalova ställde ut på Bonnier konsthall, att få se henne tillbaka i Stockholm. Nu ställer hon ut på Galleri Magnus Karlsson med en platsspecifik installation kallad Slottet – en konstruktion som kan ses som en blandning av ett torn, ett berg och en kropp – som samlar en större mängd skulpturer i keramik. Den rymmer associationer och reflektioner både av vårt samhälle idag och det personliga inre livet.

Plats: Galleri Magnus Karlsson, Stockholm.
Tid: Från 14 januari till 12 februari 2017.


GÖTEBORG

Afghan Tales på Världskulturmuseet

A boy sells balloons during Eid E-Qurban, in Kabul, Afghanistan, 8 November 2011, Photo: Fardin Waezi
A boy sells balloons during Eid E-Qurban, in Kabul, Afghanistan, 8 November 2011, Photo: Fardin Waezi
3.) "I lost both of my hands in Pakistan. I was there with my family. We moved there during the Afghan civil war as my family was not well off and it was hard to make a living during the winter. Because we were poor, we needed firewood to stay warm during the winter in Pakistan. One day, when I was collecting wood, I did not notice a cable under some pieces of wood and accidentally touched it." Photo: FARDIN WAEZI
Foto: Fardin Waezi

Den omtalade fotoutställningen Afghan Tales visas i Sverige på Världskulturmuseet. De senaste årens alla krigsbilder från konfliktdrabbade Afghanistan har satt spår. Men i landet finns också en annan verklighet. I Afghan Tales visas 75 fotografier tagna av 22 samtida afghanska fotografer, som tillsammans bidrar till att göra bilden av Afghanistan mer komplex. Krig, terror och förtryck är en del av vardagen – men i Afghanistan finns också utveckling och hopp.

Plats: Världskulturmuseet, Göteborg.
Tid: Fram till och med juni 2017.


Vanja Sandell Billström på Galleri Box

4-3_Alim_still

Vanja Sandell Billströms arbeten tar ofta avstamp i reflektioner kring vad som utspelar sig i en kameras närvaro. Hon arbetar som konstnär och filmare och 2014 tog hon masterexamen från Kungl. Konsthögskolan i Stockholm. Tidigare har hon bland annat ställt ut på Göteborgs konsthall, Supermarket Art Fair och Verkstad konsthall. Filmen Fotografen nominerades till både en Guldbagge för bästa kortfilm och till Startsladden på Göteborgs Filmfestival. Filmen Utsikterna visas fram till den andra februari på Galleri Box.

Plats: Galleri Box.
Tid: 13 januari till 12 februari 2017.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *Nyheter

 • NORM_ARCHITECTS_SEASIDE_ABODE_9 Danska kustpärlan

  På Själlands norra udde har Norm Architects förvandlat ett semesterhus till ett modernt boende med utsikt över ett vykortsvackert kustlandskap.

 • Fjord25104_Final_Hires-2000x1333 Fjords nya hem

  Finska inredningsdesigner Joanna Laajisto har inrett företaget Fjords nya kontor för att kännas som hemma.

 • 159A9938 Lager på lager

  Oväntat, skönt och feminint. Det är svårt att värja sig mot Barbara Ghidonis inredning. Vi kikar in i hennes hem i Milano.

 • biasol-budapest-chengdu-08 Härmapan

  Inspirerade av Wes Andersons sagolika scenografi har arkitektbyrån Biasol inrett The Budapest Café i kinesiska staden Chengdu med en stor dos fantasi och lekfullhet.