befriande bungalow

Belgiska arkitektfirman Juma Architects har tagit hjälp av ljust trä och rena linjer för att förvandla 70-talsvillan i Nevele till ett modernt hus med optimal förvaring.

befriande bungalow

Belgiska arkitektfirman Juma Architects har tagit hjälp av ljust trä och rena linjer för att förvandla en 70-talsvilla till ett modernt hus med optimal förvaring.  

20150616_JUMA Kloosterlaan_0064

20150616_JUMA Kloosterlaan_0027

Juma Architects har omvandlat en typisk 70-tals-bungalow till en modern villa i Nevele, Belgien. Ingenting finns kvar av den ursprungliga planlösningen och förändringarna börjar redan i hallen som har flyttats till en ny plats. Trappan till källaren och vinden har tagits bort och ersatts med två trappluckor, vilket frigör en avsevärt stor golvyta som tidigare endast fungerade som cirkulationsutrymme.

20150616_JUMA Kloosterlaan_0018

20150616_JUMA Kloosterlaan_0045_1

Garaget har också fått lämna plats för nytt. Inte bara på grund av det utrymme det tog upp, utan framför allt för att det helt skymde utsikten till den finaste delen av trädgården. Det oanvända vindsutrymmet ovanför garaget öppnades upp till taket, och Juma skapade därigenom den perfekta platsen för köket.

20150616_JUMA Kloosterlaan_0096

20150616_JUMA Kloosterlaan_0102

20150616_JUMA Kloosterlaan_0239

Med en helt ny planlösning på plats var det dags för interiör. Här ligger fokus på förvaring och avskalade ytor, och de flesta väggarna i huset har därför täckts av skåp från golv till tak. Skåp i ljust trä för att inte väcka för mycket uppmärksamhet utan ge sken av att vara vanliga väggar. I skåpen ryms allt det som tidigare lades i garaget och på vinden och ger hela huset en avskalad känsla och lugn.

20150616_JUMA Kloosterlaan_0146

20150616_JUMA Kloosterlaan_0254


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *



Arkitektritat

  • omslag Bistro på danska

    Klassisk fransk bistro-känsla med överraskande inslag. Københavns Møbelsnedkeri har fixat inredningen till Le Trois Cochons i Köpenhamn.

  • _MVE6279 Parkerade på loftet

    Det ligger ett romantiskt skimmer över kanalerna i Amsterdam, och en ung familj hittade ett väl dolt paradis bakom två stora garagedörrar. Med en liten budget men stora drömmar, gick de till Studio Appelo och bad om hjälp.

  • Namnlöst-2 Sammetsfest i London

    Från kaffe och cocktails till fullskalig bar och restaurang. Londonbaserade Biasol Design Studio har gett Grid ett anisktslyft – förpackat i ljuvlig sammet.

  • kb_stemarie_saviovolpe_westwide-2 Italien tur & retur

    Att arkitekterna på Ste Marie inspirerats av Italien när de renoverat restaurangen Savio Volpe i Vancover går inte att missa. Välkommen in till ett modernt italienskt värdshus med design i trä, lekfull konst och framför allt en familjär atmosfär.