En arkitektonisk skattgömma

I belgiska Brygge har ett förfallet gammalt hus fått nytt liv. Arkitektstudion Juma architects har putsat fram husets gömda skatter och sammanfört det med modern arkitektur och design.

En arkitektonisk skattgömma

En förfallet gammalt hus har omsorgsfullt byggts om och renoverats av belgiska arkitektstudion Juma architects. Arkitekterna Mathieu Luyens & Julie van De Keere har putsat fram husets gömda skatter och kompletterat med modern teknik, allt med vederbörlig respekt för det förflutna.

brugge-juma-architects-cafeine-be-0147

brugge-juma-architects-cafeine-be-0154

Närheten till vattnet bidrar till en fridfull atmosfär och genomsyrar husets alla rum. En utgångspunkt för projektet som tagit form genom naturnära materialval, sofistikerade färger och en väl balanserad komposition mellan avskalat och ombonat.

brugge-juma-architects-cafeine-be-0073

Husets fasad är helt återställd till sin forna glans genom en komplicerad process av sandblästring och kalkning. Träfönstren har renoverats och utrustats med ljudisolerade glas. Originaldörren i entrén har målats i högblank svart, lika så garagedörr och takkupor. Tillsammans bildar de en skarp kontrast till den ljusa fasaden.

brugge-juma-architects-cafeine-be-0190

brugge-juma-architects-cafeine-be-0185

Trots att huset ligger i stadskärnan, välkomnas man av en omedelbar känsla av lugn. Inredningen är sofistikerad och ren, och förmedlar en känsla av diskret lyx genom dess detaljer och användning av vackra material.

brugge-juma-architects-cafeine-be-0163

brugge-juma-architects-cafeine-be-0167

Interiören är inredd med skräddarsydda möbler som skapar lugn. De subtila färgerna är tillämpade i hela huset och ger en enighet. Juma arkitekter valde ofta valt runda, mjuka former för att skapa en mysig och inbjudande helhet. Slutligen finns den underbara åldrade parketten som ger projektet maximal lockelse. Detaljerna gör skillnaden.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *



Arkitektritat

 • Fjord25104_Final_Hires-2000x1333 Fjords nya hem

  Finska inredningsdesigner Joanna Laajisto har inrett företaget Fjords nya kontor för att kännas som hemma.

 • 159A9938 Lager på lager

  Oväntat, skönt och feminint. Det är svårt att värja sig mot Barbara Ghidonis inredning. Vi kikar in i hennes hem i Milano.

 • WYERS_06 kopia Tillbaka till tygfabriken

  Studio Modijefsky förvandlade den gamla tygfabriken till het restaurang och kafé i Amsterdam.

 • omslag5 Från det ena till det andra

  I Melbourne har Freadman White Architects tänkt till ordentligt och skapat nya möjligheter i ett flexibelt hem.