En arkitektonisk skattgömma

I belgiska Brygge har ett förfallet gammalt hus fått nytt liv. Arkitektstudion Juma architects har putsat fram husets gömda skatter och sammanfört det med modern arkitektur och design.

En arkitektonisk skattgömma

En förfallet gammalt hus har omsorgsfullt byggts om och renoverats av belgiska arkitektstudion Juma architects. Arkitekterna Mathieu Luyens & Julie van De Keere har putsat fram husets gömda skatter och kompletterat med modern teknik, allt med vederbörlig respekt för det förflutna.

brugge-juma-architects-cafeine-be-0147

brugge-juma-architects-cafeine-be-0154

Närheten till vattnet bidrar till en fridfull atmosfär och genomsyrar husets alla rum. En utgångspunkt för projektet som tagit form genom naturnära materialval, sofistikerade färger och en väl balanserad komposition mellan avskalat och ombonat.

brugge-juma-architects-cafeine-be-0073

Husets fasad är helt återställd till sin forna glans genom en komplicerad process av sandblästring och kalkning. Träfönstren har renoverats och utrustats med ljudisolerade glas. Originaldörren i entrén har målats i högblank svart, lika så garagedörr och takkupor. Tillsammans bildar de en skarp kontrast till den ljusa fasaden.

brugge-juma-architects-cafeine-be-0190

brugge-juma-architects-cafeine-be-0185

Trots att huset ligger i stadskärnan, välkomnas man av en omedelbar känsla av lugn. Inredningen är sofistikerad och ren, och förmedlar en känsla av diskret lyx genom dess detaljer och användning av vackra material.

brugge-juma-architects-cafeine-be-0163

brugge-juma-architects-cafeine-be-0167

Interiören är inredd med skräddarsydda möbler som skapar lugn. De subtila färgerna är tillämpade i hela huset och ger en enighet. Juma arkitekter valde ofta valt runda, mjuka former för att skapa en mysig och inbjudande helhet. Slutligen finns den underbara åldrade parketten som ger projektet maximal lockelse. Detaljerna gör skillnaden.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *Arkitektritat

 • kb_stemarie_saviovolpe_westwide-2 Italien tur & retur

  Att arkitekterna på Ste Marie inspirerats av Italien när de renoverat restaurangen Savio Volpe i Vancover går inte att missa. Välkommen in till ett modernt italienskt värdshus med design i trä, lekfull konst och framför allt en familjär atmosfär.

 • Eleanorlakelin-holding texturer i trä

  Vi tipsar om utställningen Rhythm of Time hos Konsthantverkarna i Stockholm. Genom att skala bort bark arbetar brittiska konsthantverkaren Eleaonor Lakelin fram strukturer hos olika träsorter som blir till spännande konstföremål.

 • Foto: Johan Persson Skissernas Museum

  Skissernas museum i Lund slår upp dörrarna igen efter en omfattande renovering, här ligger fokus på den konstnärliga kreativa processen. Nya Rum har pratat med museichef Patrick Amsellem om nu och då.

 • 20150616_JUMA Kloosterlaan_0018 befriande bungalow

  Belgiska arkitektfirman Juma Architects har tagit hjälp av ljust trä och rena linjer för att förvandla 70-talsvillan i Nevele till ett modernt hus med optimal förvaring.