Alcro sätter trenden

Tillsammans med Alcro spanar vi på färgerna som nästa år kommer att fylla både hem, internet och tidningar. Vem har inte redan fått stora habegär efter brända toner av rött och rosa?

Alcro sätter trenden

För att avsluta gångna året, tittar vi i Nya Rum nummer 10 2016 tillbaka på trenderna som föddes eller utvecklades, och spanar på trenderna 2017. Behöver vi säga att vi gillar de vi ser? Naturliga material som rotting, trä och skinn kombineras med rostiga toner i vinrött, gult och rosa. Textilier tar med plats och blir grövre, allt i ett överflöd för en exklusiv känsla.

Alcro gör oss inte besvikna när de lanserar sin uppdaterade version av Alcro Designers Inredningskollektion. Kollektionen består av 154 noggrant utvalda kulörer, varav en tredjedel är helt nya. Bakom urvalet står inredningsarkitekter, kulörexperter och trendspanare.

Kulörer: 712 Landsort, 718 Chianti, 759 Fudge. I fönsternisch: 3 Alabaster
Kulörer: 712 Landsort, 718 Chianti, 759 Fudge. I fönsternisch: 3 Alabaster

– Även om vitt finns kvar i våra hem ser vi att allt fler väljer nyanser från gråskalan numera, säger Karin Stålhammar, PR-ansvarig på Alcro Färg. Grå och beiga toner, eller greige som den nya trenden kallas, ger en mjuk och harmonisk upplevelse av ett rum. Vi har även identifierat ett stort intresse för rosa och vinröda toner, men att det kan vara svårt att hitta den perfekta nyansen. Med den nya kollektionen vill vi underlätta färgvalet och uppmuntra kunden till att våga färg, fortsätter hon.

Kulör: 2 Old rose
Kulör: 2 Old rose

Den vinröda kulörskalan, gärna i kombination med rosa, har kommit starkt under hösten. Från den stickade tröjan till fåtöljen – den rosa färgskalan som tidigare enbart förvisats till barnrummet syns nu överallt och ger en både varm och modern känsla.

alcroirk00604
Kulörer: Vägg: 722 Lättja. Överskåp: 877 Paviljong. Underskåp: 14 Såpa.

Såväl ljusa mintgröna nyanser som dova buteljtoner, växer sig starkare. En lugn och naturlig färgskala speglar vår relation till miljön och där har grönt en fortsatt given plats. Grönt kombineras med fördel ihop med naturmaterial som kork, obehandlat trä och ljust skinn.

alcroirk02234
Kulörer: Vägg: 734 Blåstång. Tak: 712 Landsort. Säng: Mässing Metallic och 760 Bleke. Trälådor i 929 Syre och 931 Smörblomma.

Blått fortsätter att vara en stark kulörtrend enligt Alcro. En färg som passar den nordiska stilen. Blått är också en fördelaktig kulör i kombination med gula metaller såsom mässing och guld samt till ljusa skinndetaljer och trärena ytor.

Kulör: Vägg och list: 9 Strand.
Kulör: Vägg och list: 9 Strand.

Alcro kallar det Greige – den perfekta kombinationen av grå och beige och färgsätts med fördel ton i ton, tillsammans med accenter såsom brända rödtoner, mörkt trä och grafiska mönster.

Fyra färgtrender att inspireras av, vare sig det är till väggar och tak eller detaljer som kuddar och filtar. Färger ni garanterat kommer få se mer av hos Nya Rum!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *Design och inspiration

 • 062A7049 Destination design: Moskva

  Modern och glamorös metropol med en ständigt närvarande historia. Nya Rum tog den korta flygturen till Moskva och möttes av ståtlig arkitektur, fantastiska matupplevelser och en inspirerande framtidsanda.

 • WG_Ceder_-The-Festivity-Room-of-Antara-and-Abla Där Hälsingland möter världen

  Ylva Ceder är aktuell med Confluence, en serie konstverk kring det svenska kulturarvet och interkulturellt utbyte.

 • burgundy Kombinera mera

  Nya Rum älskar färg – och särskilt i härliga kombinationer. Här är våra absoluta favoritkombos just nu!

 • 1 Handtuftat hos Acne Studios

  Brittiska fomrgivaren Max Lamb har tillsammans med Kasthall skapat mattor till Acne studios flaggskeppbutik i New York. En butik med hårda material som guld och sten har med de blå handvävda mattorna fått en mjuk och välkomnande atmosfär.