Naturligt naiv

9 mil upp längst kusten om Kapstaden ligger ett hus utan dess like. Som en hyllning till havet med massiva stenblock och stora glaspartier är huset både tungt och stabilt samtidigt som fritt och öppet.

Naturligt naiv

9 mil upp längst kusten om Kapstaden ligger ett hus utan dess like. Som en hyllning till havet med massiva stenblock och stora glaspartier är huset både tungt och stabilt samtidigt som fritt och öppet. Arkitekterna på Gavin Maddock Design Studio har eftersträvat något som kan lika en naturlig naivitet.

Gavin_Maddock_Pearl_Bay_Final_04

Betongblocket skyddar mot vind men ger också en avgränsning till den oändliga kuststräckan.

Gavin_Maddock_Pearl_Bay_Final_01

Mot vägen och allmänheten är huset slutet och öppnar istället upp sig mot naturen och havet på andra sidan.

Gavin_Maddock_Pearl_Bay_Final__23

Beachkänsla inomhus. Strandbäddar i vardagsrummet skapar en befriande känsla mellan inne och ute.

Gavin_Maddock_Pearl_Bay_Final_07

Naturlig färgskala i beige och brunt.

Gavin_Maddock_Pearl_Bay_Final_05

I huset behövs inte många ljuskällor, här flödar solljus in från de stora glaspartierna. Spotlight i taket skapar ett naturligt ljus när solen väl gått ner.

Gavin_Maddock_Pearl_Bay_Final_08

Med stora öppna ytor behövs också möbler som vågar ta plats. Här ett bastant träbord.

Gavin_Maddock_Pearl_Bay_Final__22

Väggar, skåp och vitvaror går allt i vitt för att låta utsikten stå i fokus. Hur fint är inte det lilla fönstret vid spisen?

Gavin_Maddock_Pearl_Bay_Final__13

Skulpturens hus. Interiören består av jordnära möbler i färg och materialval och lyfts upp av den karaktäristiska konsten.

Gavin_Maddock_Pearl_Bay_Final__16

Är det något rum man kan kalla Master bedroom är det väl ändå detta?

Gavin_Maddock_Pearl_Bay_Final__18

De stora speglar ger en skymt av havet i alla vinkar.

Gavin_Maddock_Pearl_Bay_Final_09

Betongtaket i samspel med stranden utanför.

Gavin_Maddock_Pearl_Bay_Final_02

Husets två delar ger möjlighet till frihetskänsla vid havet och mer ombonat i den skyddade delen närmare vägen.

Text: Kajsa Bengtson Bok Foto: Adam Letch

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *



Arkitektritat

  • kb_stemarie_saviovolpe_westwide-2 Italien tur & retur

    Att arkitekterna på Ste Marie inspirerats av Italien när de renoverat restaurangen Savio Volpe i Vancover går inte att missa. Välkommen in till ett modernt italienskt värdshus med design i trä, lekfull konst och framför allt en familjär atmosfär.

  • Eleanorlakelin-holding texturer i trä

    Vi tipsar om utställningen Rhythm of Time hos Konsthantverkarna i Stockholm. Genom att skala bort bark arbetar brittiska konsthantverkaren Eleaonor Lakelin fram strukturer hos olika träsorter som blir till spännande konstföremål.

  • Foto: Johan Persson Skissernas Museum

    Skissernas museum i Lund slår upp dörrarna igen efter en omfattande renovering, här ligger fokus på den konstnärliga kreativa processen. Nya Rum har pratat med museichef Patrick Amsellem om nu och då.

  • 20150616_JUMA Kloosterlaan_0018 befriande bungalow

    Belgiska arkitektfirman Juma Architects har tagit hjälp av ljust trä och rena linjer för att förvandla 70-talsvillan i Nevele till ett modernt hus med optimal förvaring.