The world sees Bauhaus

2019 kommer Tyskland att fira hundraårsminnet av designskolan Bauhaus. Baushaus fanns bara i fjorton år men har fortfarande ett stort inflytande världen över. Redan nu är förberedelserna igång för jubileumskampanjen ”The world sees Bauhaus”.

The world sees Bauhaus

2019 kommer Tyskland att fira hundraårsminnet av Bauhaus tillsammans med partners över hela världen. Designskolan grundades i Weimar 1919, flyttade till Dessau 1925 och stängdes ner i Berlin under tryck från nationalsocialisterna 1933. Baushaus fanns bara i fjorton år men har fortfarande ett stort inflytande världen över och ses ofta som föregångaren till funktionalismen. 

1280px-BauhausType06_Presse_bauhaus100_Print.jpg_1641449730

Med tre år kvar är förberedelserna för jubileumsfirandet redan i full gång. Kommunikationsbyrån Stan Hema har tillsammans med Baushaus Verbund tagit fram ett kommunikationskoncept innefattande en hel kampanj med allt från logotyp till webbplats.

03_Presse_bauhaus100_Print.jpg_1641449730Webbplatsen är redan lanserad, på vilken man möts av symbolen som ska fungera som utgångspunkt i den visuella kommunikationen. Bauhaus är erkänt världen över som en synonym för modern arkitektur och design, för djärvhet i sina experiment och för den internationella karaktären i dess formspråk och gemenskap, något som designerna på Stan Hema ville ta vara på.

—Designers, arkitekter och konstnärer över hela världen hänvisar fortfarande till Bauhaus i sina verk och strategier. Det är därför oerhört viktigt att hundraårsjubileum firas inte bara i Tyskland, men också över hela världen, så att alla har möjlighet att vara en del av det. Det visuella konceptet krävde där av en både enkel och robust stil, efter Baushaus-principen om att designa framtiden. Det vi skapar nu kommer vara en symbol för årsdagen under en lång tid framåt säger Andreas Weber, huvuddesigner på Stan Hema.

09_Presse_bauhaus100_Print.jpg_1641449730

Följ upptrappningen till ”The world sees Bauhaus” via #bauhaus100 och webbplatsen bauhaus100.de.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *Designprofilen

 • PIUMA_06 Plastic fantastic

  Det italienska möbelföretaget Kartell är väl känt för sina produktioner i plast. De har sedan starten år 1949 tagit materialet till oväntade höjder. I år firar designikonen Componibili 50 år och vi hör med Lorenza Luti vad som ligger bakom succén.

 • pied_n_gr_cuople-700x1050 Upphöjd design

  Från galleriet in i vardagsrummet. Piedestalen har till vår stora förtjusning äntligen tagit plats i våra hem. Matti Carlsson Maker står bakom de stilrena piedestalerna i betong och mdf som inte bara ger dina finaste prylar väl förtjänt uppmärksamhet utan tillför också något oväntat och elegant till interiören.

 • 09_Presse_bauhaus100_Print.jpg_1641449730 The world sees Bauhaus

  2019 kommer Tyskland att fira hundraårsminnet av designskolan Bauhaus. Baushaus fanns bara i fjorton år men har fortfarande ett stort inflytande världen över. Redan nu är förberedelserna igång för jubileumskampanjen ”The world sees Bauhaus”.

 • Minuscule för Fritz Hansen. Foto: Fritz Hansen En fena på funktion

  Med en viss svaghet för Dansk design tar Nya Rum en närmare titt på Danmarks funktionsfantast, Cecilie Manz. Hennes projekt skapas inifrån och ut, växer fram ur sig själva men aldrig utan en motivering bakom sig. Det kretsar alltid runt en enkelhet, processen att arbeta mot en ren, estetisk och användbar produkt.