En gömd oas

I Sao Paulo, en stad med rik arkitekturhistoria tog projektet AQH form. En typisk neoklassisk lägenhet skulle bli ett modernt hem. Arkitekterna på Coletivo ville skapa ett samspel mellan natur och design, något som visade sig bli ytterst lyckat.

En gömd oas

I São Paulo, en stad med rik arkitekturhistoria tog projektet AQH form. En typisk neoklassisk lägenhet skulle bli ett modernt hem. Arkitekterna på Coletivo började med att slå ner väggar och rita om hela planlösningen för att få en bättre integration och flöde mellan de olika delarna i hemmet. Bara två av de existerande sovrummen blev kvar.

15_05 CQColArq_0019

15_05 CQColArq_0211

Återkommande genom hela lägenheten är kombinationen mellan naturliga material och designföremål. Just det konstnärliga och naturen, var arkitekternas utgångspunkt i projektet.

15_05 CQColArq_0142

15_05 CQColArq_0082

För att ge lägenheten en varm och lugn atmosfär utformades en liten trädgård på balkongen där fruktträd och färska kryddor samsas som solljuset. Det skapar ett filter mellan lägenheten och staden utanför med dess skyskrapor.

15_05 CQColArq_0031

Lamporna från Bocci är en fin detalj som följer arkitekternas koncept om ett samspel mellan naturligt och designat. De hänger både ute på balkongen och inne i lägenheten över ett massivt träbord.

15_05 CQColArq_0045

15_05 CQColArq_0111

Genom de naturliga materialen och ljusa textilierna har arkitekterna på Coletivo skapat ett avslappnat hem, en oas, mitt bland skyskraporna.
Text: Kajsa Bengtson Bok Foto: Rui Teixeira


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *Arkitektritat

 • kb_stemarie_saviovolpe_westwide-2 Italien tur & retur

  Att arkitekterna på Ste Marie inspirerats av Italien när de renoverat restaurangen Savio Volpe i Vancover går inte att missa. Välkommen in till ett modernt italienskt värdshus med design i trä, lekfull konst och framför allt en familjär atmosfär.

 • Eleanorlakelin-holding texturer i trä

  Vi tipsar om utställningen Rhythm of Time hos Konsthantverkarna i Stockholm. Genom att skala bort bark arbetar brittiska konsthantverkaren Eleaonor Lakelin fram strukturer hos olika träsorter som blir till spännande konstföremål.

 • Foto: Johan Persson Skissernas Museum

  Skissernas museum i Lund slår upp dörrarna igen efter en omfattande renovering, här ligger fokus på den konstnärliga kreativa processen. Nya Rum har pratat med museichef Patrick Amsellem om nu och då.

 • 20150616_JUMA Kloosterlaan_0018 befriande bungalow

  Belgiska arkitektfirman Juma Architects har tagit hjälp av ljust trä och rena linjer för att förvandla 70-talsvillan i Nevele till ett modernt hus med optimal förvaring.