Opolerad värme

Queens, New York. Bubblaren som blev utsedd till USA:s bästa resmål 2015. I denna snabbt föränderliga och spännande stadsdel ligger Boro Hotel – det första hotellet i området i skräddarsydd designkostym.

Opolerad värme

Queens, New York. Bubblaren som blev utsedd till USA:s bästa resmål 2015. I denna snabbt föränderliga och spännande stadsdel ligger Boro Hotel – det första hotellet i området i skräddarsydd designkostym.

nyarum-borohotel-10
Uppdraget att utforma Boro Hotel och dess 108 rum gick till de New York-baserade arkitekterna på Grzywinski + Pons, som var måna om att framhäva platsens främsta särdrag: ljuset, det höga taket och den enastående 
utsikten över Manhattan.
– Vårt mål var att skapa en plats varifrån du kan utforska New York, berättar arkitekterna från Grzywinski + Pons. En plats som är opretentiöst sofistikerad, varm och glad men samtidigt urban.

nyarum-borohotel-01
Den opolerade och råa strukturen hos lokalen omfamnades och blev en effektfull kontrast till den varma och glada interiören. Oavsett om du befinner dig på ditt rum, i korridoren eller vid de gemensamma ytorna är dialogen mellan ljuset, nyanser och färger stark. Alla rum och utrymmen präglas av samma ton, trots olika funktioner, vilket skapar den opolerade värme arkitekterna ville nå fram till.

nyarum-borohotel-11

Text Sandra Gustafsson


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *Arkitektritat

 • omslag Bistro på danska

  Klassisk fransk bistro-känsla med överraskande inslag. Københavns Møbelsnedkeri har fixat inredningen till Le Trois Cochons i Köpenhamn.

 • _MVE6279 Parkerade på loftet

  Det ligger ett romantiskt skimmer över kanalerna i Amsterdam, och en ung familj hittade ett väl dolt paradis bakom två stora garagedörrar. Med en liten budget men stora drömmar, gick de till Studio Appelo och bad om hjälp.

 • Namnlöst-2 Sammetsfest i London

  Från kaffe och cocktails till fullskalig bar och restaurang. Londonbaserade Biasol Design Studio har gett Grid ett anisktslyft – förpackat i ljuvlig sammet.

 • kb_stemarie_saviovolpe_westwide-2 Italien tur & retur

  Att arkitekterna på Ste Marie inspirerats av Italien när de renoverat restaurangen Savio Volpe i Vancover går inte att missa. Välkommen in till ett modernt italienskt värdshus med design i trä, lekfull konst och framför allt en familjär atmosfär.