Opolerad värme

Queens, New York. Bubblaren som blev utsedd till USA:s bästa resmål 2015. I denna snabbt föränderliga och spännande stadsdel ligger Boro Hotel – det första hotellet i området i skräddarsydd designkostym.

Opolerad värme

Queens, New York. Bubblaren som blev utsedd till USA:s bästa resmål 2015. I denna snabbt föränderliga och spännande stadsdel ligger Boro Hotel – det första hotellet i området i skräddarsydd designkostym.

nyarum-borohotel-10
Uppdraget att utforma Boro Hotel och dess 108 rum gick till de New York-baserade arkitekterna på Grzywinski + Pons, som var måna om att framhäva platsens främsta särdrag: ljuset, det höga taket och den enastående 
utsikten över Manhattan.
– Vårt mål var att skapa en plats varifrån du kan utforska New York, berättar arkitekterna från Grzywinski + Pons. En plats som är opretentiöst sofistikerad, varm och glad men samtidigt urban.

nyarum-borohotel-01
Den opolerade och råa strukturen hos lokalen omfamnades och blev en effektfull kontrast till den varma och glada interiören. Oavsett om du befinner dig på ditt rum, i korridoren eller vid de gemensamma ytorna är dialogen mellan ljuset, nyanser och färger stark. Alla rum och utrymmen präglas av samma ton, trots olika funktioner, vilket skapar den opolerade värme arkitekterna ville nå fram till.

nyarum-borohotel-11

Text Sandra Gustafsson


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *Arkitektritat

 • kb_stemarie_saviovolpe_westwide-2 Italien tur & retur

  Att arkitekterna på Ste Marie inspirerats av Italien när de renoverat restaurangen Savio Volpe i Vancover går inte att missa. Välkommen in till ett modernt italienskt värdshus med design i trä, lekfull konst och framför allt en familjär atmosfär.

 • Eleanorlakelin-holding texturer i trä

  Vi tipsar om utställningen Rhythm of Time hos Konsthantverkarna i Stockholm. Genom att skala bort bark arbetar brittiska konsthantverkaren Eleaonor Lakelin fram strukturer hos olika träsorter som blir till spännande konstföremål.

 • Foto: Johan Persson Skissernas Museum

  Skissernas museum i Lund slår upp dörrarna igen efter en omfattande renovering, här ligger fokus på den konstnärliga kreativa processen. Nya Rum har pratat med museichef Patrick Amsellem om nu och då.

 • 20150616_JUMA Kloosterlaan_0018 befriande bungalow

  Belgiska arkitektfirman Juma Architects har tagit hjälp av ljust trä och rena linjer för att förvandla 70-talsvillan i Nevele till ett modernt hus med optimal förvaring.