Finkänslighet i Aten

På Museum of Cycladic Art, Aten, finns världens största samling av Kykladisk konst. I muséets nya Cycladic Shop and Café samexisterar det naturliga ljuset och växtligheten med de unika Kykladiska konstverken.

Finkänslighet i Aten

På Museum of Cycladic Art i Aten finns världens största samling av Kykladisk konst. I muséets nya butik och kafé samexisterar det naturliga ljuset och växtligheten med de unika Kykladiska konstverken.

nyarum_kois_03På en av de största boulevarderna mitt i Atens hjärta ligger Museum of Cycladic Art, som rymmer världens största samling av just Kykladisk konst. Aten-baserade och prisbelönade Kois Associated Architects tog sig an uppdraget att utforma nya Cycladic Shop and Café, en butik tillika kafé, inuti den klassiskt vackra museibyggnaden.

Arkitekterna från Kois inspirerades av enkla och genomtänkta inslag från traditionell Kykladisk konst och blandade det med byggnadens klassiska karaktär. Butiken består av två olika plan och är en fantastisk blandning av jordnära valnötsträ, glas och speglar. Enligt Kois själva är designen en lek mellan ”konfrontationen mellan öppet och slutet”.

Butikens unika utbud har skapats av såväl grekiska som internationella konstnärer och är inspirerade av museets permanenta samlingar av tusenårig Kykladisk och antik grekisk konst. Här kan besökare köpa sig en del av antikens historia och hitta tidlösa gåvor.

nyarum_kois_11I kafét kan du upptäcka den Kykladiska kulturen omgiven av minimalistisk design och interiör. Kois skapade en lugn och solig inomhusträdgård med hjälp av det naturliga solljuset och de växtklädda väggarna. Takets specialdesignade skärmar är utformade för att filtrera solljuset och skapa subtila nyanser.

Kafét är öppet för frukost, brunch och lunch och erbjuder en säsongsbetonad meny som har rena smaker och aromer från Kykladerna tillagade med färska råvaror.

nyarum_kois_10

Text Sandra Gustafsson Foto Giorgos Sfakianakis


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *Arkitektritat

 • WYERS_06 kopia Tillbaka till tygfabriken

  Studio Modijefsky förvandlade den gamla tygfabriken till het restaurang och kafé i Amsterdam.

 • omslag5 Från det ena till det andra

  I Melbourne har Freadman White Architects tänkt till ordentligt och skapat nya möjligheter i ett flexibelt hem.

 • omslag Bistro på danska

  Klassisk fransk bistro-känsla med överraskande inslag. Københavns Møbelsnedkeri har fixat inredningen till Le Trois Cochons i Köpenhamn.

 • _MVE6279 Parkerade på loftet

  Det ligger ett romantiskt skimmer över kanalerna i Amsterdam, och en ung familj hittade ett väl dolt paradis bakom två stora garagedörrar.