Välbonat i centrala Philadelphia

I hjärtat av downtown Philadelphia, i historiska Charles S.W. Packard Building, ligger ROOST lägenhetshotell.

Välbonat i centrala Philadelphia

I hjärtat av centrala Philadelphia, i historiska Charles S.W. Packard Building, ligger ROOST lägenhetshotell. ROOST är ett av de första hotellen i sitt slag och erbjuder en ny typ av boende för längre vistelser. Tanken är att du som gäst ska bo lika bekvämt här som hemma. Arkitekterna från Morris Adjmi har därför skapat ROOSTS 27 möblerade och fullt utrustade lägenheter.

Lägenheterna har en funktionell design, välvda tak, fiskbensparketter, stora fabriks-liknande fönster och en rymlig planlösning som dekorerats med turkiska mattor, konstverk, växter och designande möbler. Allt för att skapa känslan av att vara hemma.

nyarum_roost_12Den svarta disken i receptionen blir vackert upplyst av taklampan.

nyarum_roost_04Fiskbensparketten pryds av gamla turkiska mattor – som tillsammans med konstverk, växter, detaljer och prylar får lägenheten att kännas mindre anonym och mer hemtrevlig.

nyarum_roost_05Med sina välvda tak, öppna planlösning och ljusa väggar känns lägenheten rymlig och ljus.

 

nyarum_roost_08Inredningsdetaljer i olika material och former pryder de svarta inbyggda bokhyllorna – som är en fin kontrast till det övervägande ljusa i lägenheten.

nyarum_roost_02

nyarum_roost_03Lägenheten är fullt utrustad med alla tänkbara bekvämligheter såsom ugn, spis, tvättmaskin, tumlare, tv och ljudanläggning.

nyarum_roost_10

Text Sandra Gustafsson Foto Matthew Williams


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *Arkitektritat

 • kb_stemarie_saviovolpe_westwide-2 Italien tur & retur

  Att arkitekterna på Ste Marie inspirerats av Italien när de renoverat restaurangen Savio Volpe i Vancover går inte att missa. Välkommen in till ett modernt italienskt värdshus med design i trä, lekfull konst och framför allt en familjär atmosfär.

 • Eleanorlakelin-holding texturer i trä

  Vi tipsar om utställningen Rhythm of Time hos Konsthantverkarna i Stockholm. Genom att skala bort bark arbetar brittiska konsthantverkaren Eleaonor Lakelin fram strukturer hos olika träsorter som blir till spännande konstföremål.

 • Foto: Johan Persson Skissernas Museum

  Skissernas museum i Lund slår upp dörrarna igen efter en omfattande renovering, här ligger fokus på den konstnärliga kreativa processen. Nya Rum har pratat med museichef Patrick Amsellem om nu och då.

 • 20150616_JUMA Kloosterlaan_0018 befriande bungalow

  Belgiska arkitektfirman Juma Architects har tagit hjälp av ljust trä och rena linjer för att förvandla 70-talsvillan i Nevele till ett modernt hus med optimal förvaring.